Autohuuto-säännöt

Autohuuto-säännöt

Autohuuto.fi on Internetissä toimiva huutokauppapalvelu, jossa ostajiksi rekisteröityneet yritykset ja myyjät käyvät kauppaa palvelussa olevien myyjäyhtiöiden ilmoittamista kohteista. Osana Autohuutoa toimii myös Suorakauppa, jonne on oma vuosilisenssi. Sikäli kuin säännöt koskevat erikseen Suorakauppaa, ovat ne sinisellä. Muuten säännöt koskevat molempia.

Liittyminen ostajaksi autohuuto.fi huutokauppapalveluun edellyttää yrityksen kuulumista ennakkoperintärekisteriin. Suorakaupassa ostajana voi toimia ainoastaan autoliike, jolla on toimitilat sekä rahoitusyhteistyösopimus tai – sopimuksia ja päätoimialana autojen vähittäiskauppa. Suorakaupassa kohteita myyvät rahoitusyhtiöt ja yritykset. 

Kaupankäynti ja siinä tapahtuva maksuliikenne tapahtuu myyjän ja ostajayrityksen välillä kauppiaskauppana ilman kuluttajasuojaa ja mahdollista takuuta.

Myyjä sitoutuu myymään kohteen siitä eniten tarjonneelle. Tehty tarjous on voimassa, kunnes joku tekee sitä korkeamman tarjouksen.
Siten tarjouksen tekemiseen kuuluu samalla ostajan sitoumus ostaa tuote huutokauppa-ajan päätyttyä tarjoamallaan hinnalla, mikäli tarjous on siinä vaiheessa korkein. Autohuuto.fi - palvelussa myynnissä olevista kohteista ei saa tehdä tarjouksia ohi huutokaupan. Kaikki tarjoukset tulee asettaa palvelun kautta.
Autoliikkeen vaihtoautokohteiden tarjolla ollessa on huomioitava, että myyjä on oikeutettu poistamaan kohteen myynnistä, mikäli siitä tehdään kuluttajakauppa ennen huutokaupan sulkeutumista. Ilmoitus kuluttajakaupasta lähetetään myös tarjouksia tehneille ostajille.

Mikäli kohde on huudettavana avoimella tarjouksella (merkkinä AT), pidättää myyjä oikeuden hyväksyä tai hylätä siitä tehdyn korkeimman tarjouksen. Myyntivahvistus ilmoitetaan 3 päivän sisällä kohteen sulkeutumisesta. Suorakaupassa kulloinkin erikseen ilmoitettavana aikana (3-30 vrk).

Autohuuto.fi -palvelun voitetut kohteet on maksettava sekä haettava viipymättä. Myyjäliikkeellä on oikeus periä kohtuullista säilytysmaksua (max. 20 € /vrk) huutokaupan voittaneelta ostajalta, mikäli kohdetta ei noudeta viimeistään 5 arkipäivän kuluttua. Jos maksuissa tai noudoissa ilmenee usein viivettä, tai sääntöjä rikotaan muulla tavoin, on palveluntarjoajalla oikeus lopettaa palvelu kyseiseltä ostajalta yksipuolisella ilmoituksella. 

Myyjiltä edellytetään normaalia huolellisuutta ilmoituksen teossa sekä kohteen kunnon arvioinnissa. Piileviä vikoja saattaa silti olla. Mahdolliset erimielisyydet selvitetään ostajan ja myyjän välillä. 

Toteutuneista kaupoista ostajaa veloitetaan palveluntarjoajan toimesta 67 € + alv /kohde (Autohuuto Litessä 78 € + alv /kohde).
Kaikki kauppasopimukset tehdään aina korkeimman tarjouksen tehneen yrityksen nimiin. 
 

Ostolisenssin vuosimaksu Autohuudossa on 80 € + alv.
Ostolisenssin vuosimaksu Suorakaupassa on 80 € + alv.

 

NETWHEELS OY:N PALVELUIDEN YLEISET SOPIMUSEHDOT